Skylanders: kind strijdt tegen het kwaad

skylandersimaginatorsboxlifecreationcrystalSkylanders: Imaginators moet voor veel kinderen echt het einde zijn. Je kunt in deze game namelijk je eigen spelers creëren via de zogenaamde Creation Crystal. ‘Spelers mogen met hun eigen fantasie Skylanders creëren met eindeloze combinaties van krachten, en vaardigheden – elk gevuld met één van de tien magische elementen van Skylands! Ridder of Ninja. Magiër of Piraat.’ Met de Creation Crystal, krijg je dus de mogelijkheid jouw unieke Skylander te scheppen en dat is volgens de makers hard nodig ook want:

‘Kaos heeft de eeuwenoude breinmagie ontdekt en hij gebruikt het om een onoverwinnelijk leger Doomlanders mee op te bouwen! Eon roept alle Poortmeesters en de Senseis, de beste mystieke krijgers van Skylands, bij elkaar om Kaos en zijn hulpjes tegen te houden. Gebruik de kracht van je verbeelding en maak je eigen Skylanders. Vecht in dit avontuur samen met de machtige Senseis en red Skylands!’

Detail: Je hebt de Senseis echt nodig, want alleen zijn kunnen de Sky Chi – de Ultieme Battle Class super move – los te laten.

Vragen voor ouders, leerkrachten en kinderwerkers:

  • Je hebt bijna een verklarende woordenlijst nodig om deze game te begrijpen. Lees daarom de tekst nog eens en bekijk de trailer. Welke religieuze/ spirituele begrippen zijn er verweven in deze serie/ spel? 
  • Wat maakt Skylanders zo aantrekkelijk dat het spel van het jaar kan worden?
  • Bedenk twee levensvragen die door Skylanders een aanleiding kunnen zijn om in gesprek te gaan met je kind, leerling?
  • In welke speelgoed varianten kom je ook Chi-krachten of Sensei meesters tegen? 
Share

Geef een reactie