Schoenen verboden op het blotevoetenpad!

Blotevoetenparken winnen flink aan populariteit. Neem het blotevoetenpad in Brunssum. Dit is een geheel aangelegd park, vooral op kinderen gericht, met hindernisbaan, evenwichtsbalk, moddersleuf een Labyrint en voorzien van een wensboom.

‘Kriebelende grassprietjes, zompige blubber, verkoelend water, knisperende dennenappels, aromatische kruiden, stevige stenen en nog veel meer prikkelende ervaringen voor je voeten kom je tegen op een Blotevoetenpad. Na afloop tintelen je voeten van de real life massage die ze ondergingen. Nog nagenietend stap je de auto in op weg naar huis. En de kindjes? Die slapen bij de eerste bocht al van enthousiasme en vermoeidheid.’

Je zou de blotevoetenpaden voor kinderen kunnen zien als een vorm van sensopathisch spelenSenso staat voor zintuig en pathisch voor beleven, het draait dus om het zintuiglijk beleven, wat leuk, maar ook heel leerzaam kan zijn. Kinderen leren veel van het spelen, ze leren niet alleen het materiaal goed kennen (in dit geval de verschillende soorten grondoppervlaktes) en wat je ermee kan doen, ze leren ook veel over zichzelf. Vind ik dit fijn? Wat vind ik niet fijn? Deze vorm van spelen is vaak rustgevend en de kinderen kunnen terwijl ze aan het knoeien zijn allerlei emoties en gebeurtenissen verwerken.

Vragen voor ouders, docenten en jeugdwerkers:

  • Op welke manier stimuleer je kinderen en jongeren om in verbinding te staan met zichzelf en de natuur?
  • Heeft een blotevoetenpad een Labyrint of wensboom nodig om een extra spirituele of zingevingsdimensie toe te voegen?
Bron: Hipenhot.nl
Share

Geef een reactie