The role-playing of League of Angels

League of Angels is een zogenaamde massively multiplayer role-playing game voor webbrowsers. Kortom een game die je gewoon op je PC kunt spelen. In deze game neemt de menselijke speler (The Brave) de rol van een avonturier op zich die de krachten van engelen moet ontketenen om een kwaadaardige tegenstander te verslaan.
‘Het verhaal bestaat uit niets minder dan een heerlijk cliché thema van goden, engelen en helden tegen demonen en ander kwaad.’ (Game-review)
Een interessant punt is het feit dat de engelen vooralsnog ook onderling een battle voeren. De engelen zijn opgesplitst in drie verschillende koninkrijken:
  1. The Tempest Kingdom, gesticht door Apocalypta; de Engel van Oorlog. Moira beschuldigde de mensheid met de corruptie van hun leider. Zodra de oorlog beëindigd was, nam ze haar volgers mee naar het noorden en is ze de Tempest Kingdom begonnen. Haar mensen delen radicale ideologieën. Eerstens, Engelen hebben het recht om over de mindere rassen te regeren. Ten tweede, vrede kan niet bereikt worden zonder conflict.
  2. The Celestial Kingdom, gesticht door Fortuna; de Engel van het Lot. Fortuna geeft haar ras de schuld van de vernietiging van Elysium. Om de fouten van The Great War goed te maken, heeft Fortuna een toevluchtsoord gesticht voor alle vluchtelingen. Ze vond dat het haar doel was om die te helpen die alles verloren hadden. Haar daad van genade leidde uiteindelijk tot de opkomst van The Celestial Kingdom.
  3. Midas Kingdom, gesticht door Athena; de Engel van bescherming. Nadat de Great War Elysium in puin had gelaten, nam de engel Athena het initiatief om het land terug naar de voormalige schoonheid te herstellen. Ze creëerde het koninkrijk van Midas en opende haar poorten voor alle rassen. De mensen van Midas waren allemaal gelijk van waarde en kregen de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. Onder Athena’s wijsheid en leiding werd het Midas Koninkrijk de grootste en welvarende van de drie Angel Kingdoms.
 Reflectievragen voor ouders, docenten of jongerenwerkers:
  • Kijk eventueel ook nog het filmpje van League of Angels II. 
  • Wat is je eerste indruk van deze game?
  • Welke godsbeelden ontdek je in de game?
  • Op welke wijze dragen dit soort games bij aan een verandering van de godsbeelden onder jongeren?  
  • Hoe reageer jij als opvoeder?
Share

Geef een reactie