Rogue One: A Star Wars Story

De nieuwe Star Wars film vertelt het verhaal van een groep (vreemde) helden die samen de haast onmogelijke missie krijgen om de bouwplannen voor de Death Star, een levensgevaarlijk wapen, te stelen. Ze hopen hiermee de plannen van het Galactische Keizerrijk te kunnen dwarsbomen. Star Wars is groots: miljoenen fans zien reikhalzend uit naar elke nieuw film en kinderen kopen de talloze speelgoed varianten van Star Wars die worden uitgebracht. In het Museum van de 20e Eeuw is er momenteel zelfs een speciale Star Wars tentoonstelling ”Store Wars, 40 years merchandise”.

‘We have hope, rebellions are build on hope.’maxresdefault

Bekende elementen als ‘The Force‘ komen uiteraard weer terug in de nieuwe film. Star Wars Rogue One is vanaf 14 december te zien in de Nederlandse bios. Star Wars Rogue One is een spin-off film van de Star Wars Saga en het speelt zich af tussen Episode III en IV.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Ga jij de nieuwe Star Wars film kijken?
  • Een kleine groep rebellen neemt het op tegen het machtige ‘empire’. Het wapen van de verzetsstrijders is hoop. ‘Wij hebben hoop. Opstanden ontstaan vanuit hoop’
    Maakt ‘hoop’ verschil in de wereld?
  • Waar hoop jij op bijvoorbeeld als je denkt aan 2017?
  • Op diverse momenten in de geschiedenis zijn het enkelingen of inspirerende minderheden geweest die de wereld hebben veranderd. Aan wie denk jij dan gelijk?

Share

Geef een reactie