ReChill – spoedcursus mediteren voor kids

Kinderen zijn druk, druk, druk: hun best doen op school, sporten, muziekles en het bijhouden van social media. Regelmatig relaxen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. Schooltv heeft hier het volgende programma voor bedacht: ‘ReChill’. Rapper Akwasi laat kinderen uit groep 4 t/m 8 op zijn eigen creatieve, komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren.

Akwasi: ‘Ik ben zelf de afgelopen zes jaar steeds meer gaan mediteren. Reden daarvoor is dat er als millenial ontzettend veel op je afkomt. Ik merkte dat het daardoor steeds moeilijker werd om te presteren. Door te mediteren, leerde ik te kanaliseren: voor een korte periode focussen op een bepaald punt, zodat je daarin een optimaal resultaat kunt halen. Nu heb ik rust en overzicht in mijn hoofd, en presteer ik beter dan ooit!’

Uit onderzoek blijkt dat kinderen door te mediteren meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit er op vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt. Met ReChill krijgen kinderen tools om te mediteren en ontspannen op hun manier en op een moment dat zij dat zelf willen. Het programma bestaat uit acht doe-het-zelf sessies van ongeveer zeven minuten.

Vragen voor ouders, docenten en kinderwerkers:

  • Welke stress-factoren zie jij onder kinderen?
  • Op welke manier help jij kinderen om rustig te worden?
  • Hoe draag jij er aan bij dat kinderen niet te druk zijn?
  • Is er verschil tussen meditatie, bidden, mindfulness of het doen van enkele ademhalingsoefeningen? 

Bron: Nationale Onderwijsgids

Share

Geef een reactie