Pokémon gebeden

Pokémon is al jaren populair. In de klassen van de basisschool ontstaan bij vlagen de ruilacties met kaartjes. Onder oudere jongeren ( meeste gebruikers waren 18-34 jaar) was de Pokémon Go spelvariant razend populair. De Pokemon filmpjes komen nog steeds op televisie, kids kijken de filmpjes op YouTube of via Pokémon-tv.

Een belangrijk onderdeel in de Pokémon wereld zijn de zogenaamde gym battles. Gyms zijn arena’s waarin je kunt vechten tegen andere trainers. Je moet daarbij proberen om de Gym te veroveren voor jouw team. In de gym battle waarin Winona en Ash elkaar ontmoeten start de episode met een gebed van Winona aan de ‘ van de lucht’. De vrienden van Ash die de gym-battle kijken vragen zich wat Winona nu precies doet. Is het een gebed, een ritueel, een uiting van respect aan de natuur?

‘Winona respects the sky and even prays to it before her battle to give her the strength to win. She also values teamwork between the trainer and Pokémon.’ (pokemon.wikia.com) 

Vragen voor ouders, kinderwerkers en docenten:

  • Bekijk het begin van de aflevering in het Nederlands via Pokemon tvTot wie of wat spreekt Winona een gebed uit denk jij?
  • Wat is het wereldbeeld in deze serie volgens jou? 
  • Spelen het geloof of godsdienstige rituelen vaker een belangrijke rol in de wereld van Pokémon?

 

 

Share

Geef een reactie