Pinkpop onthaalt Ghost

Ze staan dit jaar op de 3FM stage van het Pinkpop festival; Ghost. Het Zweedse gruwelensemble Ghost is in korte tijd uitgegroeid tot de meest raadselachtige band uit de recente geschiedenis. De leden noemen zichzelf ‘nameless ghouls’ en frontman Papa Emeritus III verandert om de zoveel tijd van gedaante en volgnummer. Ook muzikaal is de band lastig te vangen. Op het laatst verschenen album Meliora gaan heavy metal en gevaarlijke stonerrock hand in hand met uiterst pakkende en vriendelijke zangkoortjes. Muziekblad OOR had een gesprek met Ghost:

‘Ik ben me ervan bewust dat we buiten de metalwereld aan het treden zijn. De metal waarin de symboliek van de duivel overal aanwezig is, daar kom ik nu eenmaal vandaan. Wij allemaal, binnen de band. Het hele idee fascineert me zeker, het is me met de paplepel ingegoten. ‘Sympathy for the devil’, weet je wel. En dat zijn de Stones in 1968! Die duivel, die is er gewoon in de muziek, een constante aanwezigheid die tot de verbeelding spreekt en inspireert. Voor het theatrale effect doen wij er nog een schepje bovenop, met als enige doel om te entertainen.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Is Ghost volgens jou een waardevolle aanvulling in het muziekaanbod ja/nee?
  • Wat vind jij van de formule van Ghost om anoniem te blijven?
  • Lees de uitspraak van Ghost hierboven. Wat denk jij dat het effect is van de songs en performance van Ghost?
  • Welke andere bands hebben soortgelijke acts gehad in de geschiedenis van de popmuziek?
Bron: OOR/Pinkpop

 

Share

1 Response

  1. jip 6 juni 2016 / 22:17

    uhm… misschien overbodige vraag, maar wat doen dit soort artikelen op een website over young & holy? Hebben jullie beiden wel enig idee wat heiligheid inhoud? Of is dit gewoon maar een website die inderdaad meegaat met de wereldse trends en nieuwsitems die ronduit occult zijn? Hebben jullie wel enig idee wat God van ons vraagt juist in deze tijd waarin alles zo duister en occult is zeker voor de jongeren? We moeten juist een licht uitstralen, anders zijn, het verschil maken onszelf klaar maken voor de komst van de Koning Jezus de Messias, we moeten afleggen al deze onheilige dingen zoals rock, heavy metal, etc muziek puur geïnspireerd door demonische machten, hebben jullie als pedagoog en theoloog wel enig idee hoe je dit het beste aan kunt pakken? Zeker niet om alles zo maar op je site te posten, maar juist de discussie aan te gaan, kanttekeningen plaatsen, gebaseerd op bijbelse feiten, zoals bijvoorbeeld dat God, de enige ware God by the way occultisme verbied, zie verhaal van Saul en de waarzegster, wil je nog verder terug gaan in de Bijbel, bekijk dan eens de 1e 5 boeken van Mozes (Genesis t/m Deutronomium) waarin al God’s leefregels staan? En die gaan zeker NIET over mandala, chakra’s, demonische bands, occulte dromenvangers, rock en heavy-metal muziek?! Mensen dit zijn wereldse dingen, hou je bezig met de zaken die boven zijn, niet in het aardse, maar zaken die eeuwigheidswaarde hebben….Dit moest me even van het hart. Ik hoop dat jullie beiden wakker geschud worden en jullie echt gaan richten op wat God van ons vraagt in deze tijd. Heiliging en reiniging, klaarmaken voor de komst van Koning Jezus, afleggen al onze zondige natuur, onze fouten en missers, dit kan alleen door het bloed van Jezus de Messias overwinnaar over de dood, zonde en pijn!!! Hij kan ons alleen helpen om jong en heilig te zijn als je Jezus in je hart vraagt, Hij zal je de Weg, de Waarheid en het Leven geven en je wijzen op de dingen die echt belangrijk zijn!! Dit is precies wat jongeren nodig hebben, redding door de liefde die God voor Zijn kinderen heeft, er is altijd een weg terug als je fouten maakt, beleid ze en je zult vergeven zijn. Wees heilig want Ik ben heilig zegt God, ik wil niet dat jullie afgoderij achterna lopen, het is een gruwel in Gods ogen, zeker deze band, ik weet zeker dat dit niet op jullie site thuis hoort!!

Geef een reactie