Paus zegent zieke Tijn

Paus Franciscus heeft de apostolische zegen uitgesproken over Tijn, de ernstig zieke jongen die met zijn nagellak-actie bij Serious Request veel geld ophaalde. Hij deed dit nadat de Nijmeegse pastoor Johan Flapper een brief stuurde over de jongen. Flapper: ‘Ik zag in zijn handelingen het kerstkind van Bethlehem.’

De Nijmeegse pastoor was onder de indruk van de actie van Tijn. “Dat hij zich inzette voor andere zieke kinderen opdat zij ouder zouden mogen worden dan hij. Ik zag in zijn handelingen die van het kerstkind van Bethlehem”, zegt de pastoor tegen Omroep Brabant. Daarom stuurde hij de paus een brief om aandacht te vragen voor de jongen.

In de brief staat dat de paus de kleine Tijn met gebed toevertrouwt aan de voorspraak van Maria, troosteres der bedrukten. ‘Van harte verleent de Heilige Vader de kleine Tijn en zijn familie, Zijn apostolische zegen.’ Ook heeft de paus een borstkruis en een foto van hemzelf opgestuurd.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat denk jij dat de pastoor bedoeld met: ‘Ik zag in de handelingen (van Tijn) het kerstkind van Bethlehem.’ In welk opzicht leek Tijn op Jezus?
  • Is de apostolische zegen van de paus Franciscus meer waard dan een ander gebed of zegen? Leg uit.
  • Stel dat jij een zegen zou ontvangen van de paus. Wat zou dat voor jou betekenen?
Bron: EO. Foto: ANP
Share

Geef een reactie