Old man’s journey

Old man’s journey is een game die anders is dan de meeste games. Niks geen actie, geen schietpartijen of rijden met een racewagen, maar een spel vol rust, mysterie en verwondering. In de game draait het om een oude man die een brief krijgt en daardoor met rugzak en wandelstok op reis gaat naar het (voor ons) onbekende.  Het is als speler jouw taak om hem van A naar B te helpen door een reeks schilderachtige omgevingen.

Iedere scène is letterlijk een kunststuk, ontwikkelaar Broken Rules heeft deze kunst gevormd tot puzzels. Elk van de rollende heuvels in deze pittoreske wereld is een laag in een foto en waar de lijnen van de foto’s elkaar raken kan de oude man springen. Met je vinger (cursor) trek en buig je de lijnen die de grond vormen om op te lopen; hiermee verandert ook de vorm van het landschap waardoor de kruisingen van de lagen verplaatsen en de oude man verder kan lopen.

Speler: ‘De illustraties zijn geweldig! Samen met de rustige muziek en het algemene tempo speelt dit als een interactief prentenboek.’

Als je bepaalde punten in de reis bereikt, wordt een herinnering opgeroepen bij de oude man. Dit wordt gedaan door de speler, die dit gedachtespoor activeert door een bepaald onderdeel van het landschap op het aangeven moment aan te stippen. Op dat moment word je enkele seconden meegenomen naar een andere tijd en plaats. Het verhaal is subtiel en de speler vult deze zelf in, want nergens tijdens de reis wordt er een woord gesproken.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Maak een timeline van jouw leven op een vel A3 papier.
  • Welke plaatsen zijn er belangrijk geweest? Noteer ze. Welke herinneringen komen er bij jou naar boven. Zet ze in steekwoorden op je timeline.
  • Plaats mooie herinneringen hoog op op de pagina, minder mooie flashbacks zet je laag op de lijn.
Share

Geef een reactie