Nothing But Thieves zegt ‘sorry’

De nieuwe single Sorry van ‘Nothing But Thieves’ is de hitlijsten van Nederland binnen gedrongen. De bijbehorende indringende videoclip is een aaneenschakeling van treurige gebeurtenissen. Familieruzie, huiselijk geweld, natuurrampen en een huwelijk wat geen stand lijkt te kunnen houden. Een prediker op de televisie vertelt dat het einde gekomen is en dat ‘hij’ (Jezus?) dit al heeft voorspeld.

De gitarist vertelt over de song: ‘Sorry is about getting older and the difficulties associated with it. It’s about looking inwards and facing your demons. The song hinges around a flawed individual who can’t hold down a relationship, both to the detriment of themselves and their partner.’

Je kunt volgens de song verschillend reageren op de tegenslagen en teleurstellingen die je meemaakt. Op het ene moment wil je naar de fles grijpen om je verdriet te verdrinken, op een  ander moment zou je met een familielid op de vuist willen gaan. Er zijn ook momenten dat je machteloos en te neer geslagen met je rug tegen de muur naar beneden zakt. Maar er gebeurt meer, als een stilleven in de clip zien we mensen hun hoofd naar de hemel opheffen. Ze staan in een meertje om zich te laten dopen, als start van een nieuw leven.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Heb jij wel eens het gevoel dat je dingen hebt verknald? Of dat je machteloos staat door het onrecht wat je is aangedaan?
  • Op welke manier probeer je met een schone lei te beginnen?
  • Waarom laten de mensen in de videoclip zich dopen denk je? Welke betekenis heeft het ondergedompeld worden in het water? 
  • Zit er hoop in het verhaal wat de song/ videoclip vertelt? 
Share

Geef een reactie