Nieuw themapark: WitchWorld

Er was ooit, verder dan ver, zelfs verder dan de oudste bomen, verscholen in het diepste woud… Daar waar mensen zich niet wagen, waar bomen mijmeren, trollen menen te weten, reuzen uitzien boven de bomen, waar heksen nog toveren… Daar begon het allemaal ooit.

Schrijver Ton Theunis, schreef Tweestrijd het eerste deel uit de reeks De WitchWorld-legenden, waarin Elaine en haar vrienden Ivar, Pippijn en de trol Toerio de hoofdrollen spelen. Het verhaal, over de avonturen van de 16-jarige jonkvrouw Elaine en haar vrienden, vormt de basis voor het themapark dat in 2019 zijn poorten zal openen rondom het Kasteel van Almere: WitchWorld.

101115witchlogo

Feiten en verhalen uit de vroege middeleeuwen worden samengevoegd tot een overweldigend, spannend avontuur vol magische beleving voor jong en oud. Alle zintuigen zowel humoristisch als superspannend worden aangesproken, zo ontdekt de bezoeker levensechte Oostvaarderstrollen, woeste ridders die door hun eigen kasteel draven, rondvliegende heksen en wonderlijke wezens uit de mysterieuze geschiedenis van Flevoland. 
Het park nodigt door haar mystieke sfeer uit tot een geweldig avontuur voor iedereen, omdat niet alleen kinderen maar ook volwassenen meer zullen doen dan alleen hun ogen uitkijken wanneer WitchWorld door hen wordt ervaren.

Vragen voor kinderen en tieners:

  • Wat voor idee krijg je bij het park?
  • Wat denk je dat er door de naam ‘WitchWorld’ (heksenwereld) sowieso te zien zal zijn?
  • Wat vind je van het idee dat feiten en verhalen uit de vroege middeleeuwen tot leven komen? Welke verhalen uit de middeleeuwen vind jij geschikt voor een themapark?
  • Stel dat jij een heel nieuw themapark zou mogen bedenken. Wat zou er dan zeker te beleven zijn? (Het mogen ook dingen zijn die je niet zomaar kan maken. In pretparken kan er vaak meer dan je denkt!)

 

Share

Geef een reactie