Het mysterie van Spirit Orb

Gamers over de hele wereld kijken er naar uit. De nieuwe editie van The Legend of Zelda heet ‘Breath of the Wild en komt in het voorjaar van 2017 op de markt. Hoofdrolspeler Link wordt wakker in de Shrine of Resurrection, waarin hij te horen krijgt dat hij Hyrule moet redden van het in een kasteel opgesloten kwaad met de naam Calamity Ganon. De speler (Link) mag vervolgens zelf op reis in de open wereld vol uitdagingen, magie en mysterie. Link ontdekt honderden ‘tombes’ met daarin allerlei uitdagingen en puzzels, die zijn ontworpen door een geheimzinnige monnik. Als beloning voor het behalen van een queeste ontvangt Link een ‘Spirit Orb, een soort krachtenveld. Gamers speculeren over het hoe en wat van de Spirit Orb:

A symbol of courage given to those who have overcome the challenges of a shrine.’

‘Ik denk dat je de krachtenvelden nodig hebt om Nirvana te bereiken.’ 

‘Volgens mij kun je de ‘spirits’ weer inwisselen voor wapens bij het wapendepot.’

Opvallend: Het design van Link in Breath of the Wild is opzettelijk genderneutraal. Producent Eiji Aonuma zegt dat hij Link doelbewust zo heeft ontworpen. Hij wilde dat spelers zich afvroegen of Link een man of vrouw was. Hoewel de held volgens velen het mannelijke geslacht heeft, zegt de producent dat hij Link zo neerzet dat iedereen zich met het personage kan identificeren.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Link wordt wakker na 100 jaar slaap in de ‘Tombe van de wederopstanding.’ In welke religies komt de wederopstanding voor?
  • Je kunt in de game Spirit Orbs verzamelen, probeer via internet eens uit te vinden wat voor verschijnsel dit is.
  • De gamedesigner heeft Link gender-neutraal gemaakt om een breder publiek aan te kunnen spreken. Wat vind jij van die keuze? Leg uit.

 

Share

Geef een reactie