My First Buddha

De Nederlandse knuffel Boeddha van Joost en Anouk de Graaf kwam een paar jaar geleden op de markt. Onder naam van My First Buddha (www.myfirstbuddha.com) zijn inmiddels tienduizenden knuffels verkocht. Volgens de bedenkers en makers van deze kids-Boeddha is dit niet vreemd:

‘Boeddhisme wint sterk aan populariteit in de westerse wereld: door onze overweldigende rijkdom en luxe, ontstaat massaal de wens terug te willen naar de basis, naar de dingen die echt belangrijk zijn. De knuffel Boeddha zorgt voor meer bewustwording en respect bij kinderen. Innerlijke waarden worden positief gestimuleerd. De knuffel Boeddha past dan ook heel goed in de filosofie van Dalai Lama. De Dalai Lama gaf  persoonlijk zijn zegen aan de knuffel Boeddha.’

My First Buddha werkt nauw samen met de kinderrechtenorganisatie Save the Children. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van kinderen over de hele wereld.

Vragen voor ouders, leerkrachten en kinderwerkers:

  • Is de knuffel een meerwaarde naast de teddybeer, knuffelkonijn, enz. ? 
  • Weet jij waar de filosofie van de Dalai Lama voor staat?
  • Kunnen andere knuffels ook respect en andere innerlijke waarden stimuleren? Hoe? Of heeft de Boeddha-knuffel een bijzondere status? Leg uit.

 

Share

Geef een reactie