Moslims halen christenen in

In 2035 zullen wereldwijd meer kinderen in moslimgezinnen worden geboren (225 miljoen kinderen), dan in christelijke gezinnen (224 miljoen kinderen). In 2060 streeft de islam mogelijk het christendom daarmee voorbij als grootste wereldgodsdienst. Dat voorspelde de Belgische krant De Standaard, naar aanleiding van een rapport van Pew Research Center. Het centrum deed demografisch onderzoek naar zowel het christendom als de islam en ontdekte dat moslims gemiddeld jonger zijn (24 ten opzichte van 30 bij christenen) en met gemiddeld 2,9 kinderen, nu al de grootste gezinnen hebben van alle verschillende geloven.

In Afrika ten zuiden van de Sahara, groeit het aantal christenen en moslims sterk. In Europa stijgt het aantal moslims licht terwijl het aantal christenen daalt. Maar het westen vormt hierin een uitzondering op de globale ontwikkelingen. De grootste stijging in Europa is het aantal ongelovigen. De Pew-onderzoekers stellen dat in 2055/2060 het aantal kinderen dat bij een niet-religieuze moeder wordt geboren minder zal zijn dan 1 op de 10. Dat zal betekenen dat het aantal atheïsten en agnosten, niet zal toenemen, maar juist sterk gaat dalen.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wereldwijd groeit het aantal religieuze mensen. De grootste stijging in Europa zijn de ongelovigen. Verwacht? Licht toe. 
  • Reageer eens op de stelling: ‘Iedereen gelooft, het is alleen de vraag waarin.’  

 

 

Share

Geef een reactie