De comeback van de ‘Meiden van Halal’

Na ruim tien jaar geleden hun eerste programma te hebben gemaakt, komen de Meiden van Halal (Jihad, Hajar en Esmaa) terug als de ‘Mama’s van Halal’. Hoe is hun leven vergaan, wat is er met Nederland en de moslims gebeurd de afgelopen 10 jaar en wat met de mensen die ze toen ontmoet hebben? Hun programma’s deden destijds veel stof opwaaien, met als uitschieter het beroemde interview met cabaretier Hans Teeuwen.

2009-06-19 12:30:20 DE AFSCHEIDSMONOLOGEN - CASTPRESENTATIE Presentatie van de schrijvers, acteurs en andere bekende Nederlanders die mee zullen werken aan de theatervoorstelling De Afscheidsmonologen. Een voorstelling met ontroerende,verrassende en humoristische verhalen over de dood. Vlnr : Jihad Alariachi, Hajar Alariachi, Esmaa Alariachi. ( de meiden van Halal)

‘Ik heb spijt van dat gesprek’, vertelde Jihad in de Volkskrant. Zij wist voor hun discussie naar eigen zeggen niet eens wie Hans Teeuwen was. ‘Ik heb vooral spijt van de manier waarop we de discussie voerden. We luisterden niet’, voegt Hajar daar aan toe. ‘In onze nieuwe serie zijn we minder uit op confrontaties en discussies, en zijn we meer op zoek naar gesprekken en overeenkomsten.’

 

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk een paar fragmenten uit de eerste aflevering van de ‘Mama’s van Halal’. 
  • Verwacht jij over 10 jaar mogelijk milder te denken over sommige onderwerpen? Licht toe.
  • Ook als het gaat om jouw levensovertuigingen, hoe je aankijkt tegen andere religies?  
  • Wat vind jij een relevante vraag om te onderzoeken voor de mama’s van Halal? Licht toe.
  • Welk antwoord hoop jij te krijgen?

Bron: Volkskrant/ Telegraaf
Share

Geef een reactie