Malala verandert de wereld

Vanavond is er op National Geographic een film te zien over het leven van Malala Yousafzai. ‘He Named Me Malala’ is een intiem portret van een meisje wat op haar 15e is aangevallen door de Taliban in haar geboortestad Swat Valley, Pakistan. De documentaire biedt je een kijkje in Malala’s leven voor en na de aanval. Ze was 15 jaar toen ze aangevallen werd, omdat ze samen met haar vader aan het strijden was om naar school te kunnen gaan.

‘Je kan zien dat ik leef. Ik kan praten, ik kan jullie weer zien. Het is door jullie gebeden dat ik nog leef. Van mannen, vrouwen tot kinderen; jullie hebben allemaal voor me gebeden en het voelt alsof dit mijn tweede leven is. Mensen hebben gebeden tot God voor mijn genezing en ik ben gespaard voor een reden: Om m’n leven te gebruiken om andere mensen te helpen.’

Malala is een kinderrechtenactiviste, in 2014 kreeg zij de Nobelprijs voor de Vrede. Malala is de jongste Nobelprijs-winnaar ooit. In haar toespraken en interviews geeft Malala Yousafzai blijk van een rotsvast vertrouwen in haar missie: het promoten van onderwijs voor alle kinderen ter wereld, te beginnen in Pakistan.

It-Feels-Like-This-Life-Is-Not-My-Life.-It’S-A-Second-Life.-People-Have-Prayed-To-God-To-Spare-Me-And-I-Was-Spared-For-A-Reason-—-To-Use-My-Life-For-Helping-People-Malala-Yousafzai-Quotes-

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Wat bewonder jij in Malala? 
  • Wat kun je van haar leren?
  • Malala is een jonge moslima, die haar geloof niet onder stoelen of banken steekt. Welke rol speelt geloven in waar zij voor staat?
  • Welke vragen zou jij aan Malala willen stellen?
Bron: National Geographic
Share

Geef een reactie