Magisch realisme voor jongeren

f3-jpg

De game ‘Final Fantasy XV’ speelt zich af in het heden. De planeet is na een grote oorlog over belangrijke kristallen en politieke macht, uiteengeslagen in verschillende koninkrijken. Het resultaat is een gevaarlijke planeet waar corruptie en criminaliteit aan de orde van de dag is. De spanningen lopen nog hoger op als verschillende landen beginnen met het ontwikkelen van wapens met ongekende kracht. De speler kruipt in de huid van Noctis, de Prins van het land Lucis. Bijna alle landen in hebben hun macht vergaard door middel van magische kristallen, maar door oorlogen heeft alleen Lucis nog zijn kristal. Dankzij dit kristal heeft het land zich met magie kunnen ontwikkelen. Helaas, breekt een nieuwe oorlog los en het kristal wordt gestolen door het keizerrijk Nilfheim. De uitdaging ligt er voor jou om het kristal terug te krijgen en daarmee je land te redden.

‘De algehele sfeer van XV is een soort magisch realisme. De personages dragen fantasykleding en vechten met zwaarden, maar hebben smartphones, moderne auto’s en andere gemakken.’

Het verhaal van Final Fantasy XV is gebaseerd op de Fabula Nova Crystallis mythologie. Een directe relatie met de veertien (!) voorgaande spellen in de reeks is er nagenoeg niet. Er zijn andere personages, werelden en een algehele nieuwe visuele stijl. Spelers van de game besturen een compleet team van personages. Elk van deze personages heeft zijn eigen spreuken, mogelijkheden, krachten en zwaktes. Magie komt voor in allerlei soorten en maten. Zo zijn er ‘krachten’ die wapens beter maken, maar ook helende, verdedigende of aanvallende krachten.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind jij van de definitie ‘magisch realisme’?
  • Wat roept het bij je op?
  • Ga na welke rollen spelen kristallen in de game?
  • Zie jij iets bijzonder in kristallen, stenen of andere voorwerpen? Wat?
Share

Geef een reactie