Little Nightmares

Durfde jij als kind soms ’s avonds niet alleen die donkere trap op naar boven? Had jij de bibbers bij die rare krakende geluiden als je in bed lag? Trouwens wat zat er eigenlijk voor beest onder je bed?

In de game Little Nightmares kom je in een eigenaardig duister verhaal terecht waarin je geconfronteerd wordt met de angsten uit je jeugd. De hoofdpersonage Six, een eenzaam meisje uit een vreemde wereld moet zien te ontsnappen aan The Maw – een grote mysterieuze boot vol creepy geheimen. Elk deel van de boot wordt bewoond door een bijzonder wezen dat alles in de gaten houdt. In de keuken is dit een chef en in de kelder een conciërge. Deze verloren zielen zijn hard op zoek naar hun volgende maaltijd…

In haar regenjas begeeft Six zich tussen de vreemden, zonder ook maar een woord te wisselen. Het kleine meisje is op een avontuurlijke tocht om zichzelf te ontdekken. Dit doet ze door haar ‘angsten’ te overwinnen. Eind april komt de horror-game in Nederland op de markt.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Op welke momenten kon jij als kind echt super-bang zijn?
  • Het meisje in de game heet Six, misschien een verwijzing naar het zesde zintuig?
  • Hoe goed is jouw zesde zintuig ontwikkeld? Heb jij wel eens het gevoel dat er iets aan de hand is wat je niet kan zien of horen, maar het is er wel?
  • Six moet zichzelf vinden, door haar angsten te overwinnen. Herkenbaar, hoe?
Share

Geef een reactie