Top 5 grofste artiesten

Muziekstreamingdienst Deezer nam 40 miljoen nummers uit de catalogus onder de loep en bepaalde zo bij welke Engelstalige artiesten, albums, nummers en genres de meest schokkende, vulgaire en grove taal voorkomen. De Amerikaanse rappers blijken per vierkante minuut het meeste te vloeken en te schelden.

Lil Wayne staat liefst twee keer in de top 10 voor zijn frequente scheldwoordgebruik. Zijn Beat The Shit verovert met 188 scheldwoorden de eerste plaats. Snoop Dogg staat op de tweede plaats, Jay Z volgt met trots en 2Pac en DMX maken de top 5 compleet. De top 10 meest grofgebekte artiesten wordt gecompleteerd door Eminem, Rick Ross, Busta Rhymes, 50 Cent en Ice Cube. Rap is het muziekgenre waarin het meest wordt gevloekt. Bijna 72 procent van de Engelstalige rapnummers bevat scheldwoorden.

Terwijl in veel landen grof taalgebruik in muziek veelal gecensureerd wordt, mogen wij Nederlanders dikwijls wel meeluisteren. Nederhoppers als De Jeugd van Tegenwoordig en Osdorp Posse doen trouwens niet onder voor hun Amerikaanse collega’s. Applaus van De Jeugd van Tegenwoordig is goed voor meer dan 40 scheldwoorden en de klassieker Moordenaar van Osdorp Posse kent slechts 25 scheldwoorden in de verder schokkende tekst. Kinderspel vergeleken met de teksten van Amerikaanse collega’s, maar toch.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Zou jij trots zijn op een plek in deze lijst? Licht toe.
  • Wat vind jij van scheldwoorden, vloeken?
  • Is vloeken nooit legitiem, of zijn er momenten in films of songs dat een vloek passend is? 
Bron: Metro
Share

Geef een reactie