Life is strange; before the storm

Het draait in de game Life is Strange niet om de actie, maar om het verhaal. Before The Storm is een een prequel die zich eerder afspeelt dan Life Is Strange. Draaide het in Life is Strange 1 om de fotografiestudente Maxine Caulfield, een meisje wat voorspellende gaven heeft en de tijd naar haar hand kan zetten. In deze game verandert het perspectief, je bent hier niet meer Maxine, maar de zestienjarige Chloe Price die geen enkele magische gave tot haar beschikking heeft.

De belangrijkste connectie met Life Is Strange 1 is Rachel Amber, het mooie en populaire meisje dat in de eerste game vermist raakt. In Before The Storm leren Chloe en Rachel elkaar kennen, en krijgen ze een innige, maar gecompliceerde vriendschap. Rachel heeft al last van de problemen die in Life Is Strange spelen, en ook Chloe heeft haar issues. Zo overleed haar vader twee jaar voor de gebeurtenissen in Before The Storm bij een auto-ongeluk, wat flinke invloed heeft op haar puberteit.

Before the Storm geeft een boeiende kijk in het hoofd van een zestien jarige. De creatieve uitlaatklep van muziek en graffiti komen mooi in beeld. Life is strange 2 is een emotionele rollercoaster, maar in slow-motion.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Film om te gaan kijken? Leg uit.
  • Welke muziek zet jij op als je: chagrijnig, boos, verliefd, spriritueel, angstig of vrolijk voelt? Deel je emotionele playlist met elkaar.
  • Waarom zou er een anarchistisch logo in het beeldmerk van de game verweven zitten?
Share

Geef een reactie