Kubo en het magische zwaard

In Japan woont de straatjongen Kubo op een hoge klif boven de zee. Hij is een aardige, slimme jongen die de mooiste verhalen kan vertellen. Hij heeft ook een magische gave; hij kan met zijn ‘shamisen’ – een magisch muzikaal instrument – origami vouwen en tot leven wekken. In de avonden zorgt hij voor zijn zieke moeder, zijn vader heeft hij nooit gekend. Maar dan roept Kubo per ongeluk een eeuwenoude wraakzuchtige geest op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samurai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Kubo krijgt daarbij hulp van de aap Monkey en het samurai-insect Beetle. Samen gaan ze op een gevaarlijke tocht en nemen ze het op tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen.

Regisseur Travis Knight heeft van jongs af aan een persoonlijke fascinatie met Japan. ‘Het is een prachtig, adembenemend land, bijna als van een andere wereld. De architectuur, de kunst, de kleding, de muziek, het eten, de films en tv shows en stripboeken. Ik was helemaal betoverd.’ 

Vragen om met kinderen  of tieners te bespreken:

  • Bekijk de trailer, hoe lijkt jou de film?
  • Kubo zijn overleden vader, was de beste samurai die ooit heeft geleefd. Wat is een samurai?
  • De shamisen, een soort banjo is een Japans instrument wat vanaf de zestiende eeuw werd gebruikt. Kubo gebruikt zijn muziekinstrument vol magie om zijn verhalen te vertellen. Fantaseer jij ook wel eens verhalen?  Waarover?
  • Wat helpt jou om weg te dromen, te fantaseren of verhalen te verzinnen?
Share

Geef een reactie