Kindervredesprijs 2016

kindervredesprijs

KidsRights heeft vrijdag 2 december de Internationale Kindervredesprijs 2016 uitgereikt aan Kehkashan uit de Verenigde Arabische Emiraten (16 jaar) voor haar uitzonderlijke strijd tegen milieuvervuiling en voor een duurzame toekomst. Op haar twaalfde begon ze de organisatie Green Hope.
De Kindervredesprijs wordt traditiegetrouw uitgereikt door een volwassen Nobelprijswinnaar. Dit jaar overhandigde Muhammad Yunus de prijs in de Haagse Ridderzaal, in aanwezigheid van de wereldpers en vele prominente gasten.

Nobel Vredeslaureaat Yunus zei eerder al dat hij veel waardering heeft voor het feit dat de kinderen al van jongs af aan strijd leveren voor een rechtvaardigere wereld:

‘Ik feliciteer de drie finalisten van de Internationale Kindervredesprijs 2016 en dank hen voor hun waardevolle bijdrage aan kinderrechten en vrede. Onze wereld heeft jonge pioniers als Divina, Kehkashan and Muzoon hard nodig. Zij tonen de kracht en veerkracht van de jongste generatie. Volwassenen hebben niet altijd alle antwoorden. Wij zouden meer moeten luisteren naar de mening van kinderen. Zij kunnen de wereld veranderen.’

Ook KidsRights-oprichter Marc Dullaert sprak zijn trots uit over de drie finalisten:

‘De drie Kindervredesprijs-finalisten geven ons hoop op een betere wereld. Een nieuwe generatie die opstaat tegen klimaatverandering, radicalisering en opkomt voor kindvluchtelingen. Door hun moedige daden zijn deze kinderen de verandering zelf.’

Lees de verhalen van alle Internationale Kindervredesprijswinnaars in het boek Ik verander!

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Welke jonge mensen vind jij inspirerend?
  • Zijn jongeren betere wereldverbeteraars dan volwassenen denk jij? Leg uit.
  • Welke idealen streef jij na?
  • Wat heb je daar voor over?
Foto: Foto ANP / Jerry Lampen
Share

Geef een reactie