Kids-editie Imagine John Lennon

De song stond een jaar geleden op nummer 1 in de Top2000. Imagine van John Lennon beleefde na de aanslagen in Parijs een ware revival. Yoko Ono de weduwe wil zijn boodschap graag onder de aandacht brengen aan een nieuwe generatie. De eerste stap is hiervoor gezet; John Lennons Engelse songtekst van Imagine is in een eenvoudige krachtige stijl geïllustreerd door de bekende Franse tekenaar Jean Jullien.

Het prentenboek vertelt het verhaal van een duif die over de wereld vliegt om een boodschap van vrede, liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels, ongeacht de kleur van hun veren. In het boek staat in kleinere letters de Nederlandse vertaling van de songtekst erbij, geschreven door dichter Ted van Lieshout.

Kinderen kun je het boek dus voorlezen in het Nederlands. Je kunt daarna met kinderen in gesprek gaan over vrede, liefde en vrijheid. Basisscholen die dit boek willen gebruiken in de les, kunnen daarover op de website van uitgeverij Leopold meer informatie vinden. Er is voor de midden- en bovenbouw een speciale lesbrief gemaakt. De royalties van het boekje gaan naar mensenrechten organisatie Amnesty International.

Vragen om als ouder, leerkracht of kinderwerker te bespreken:

  • Ga naar de website en download het lespakket vol opdrachten en gespreksvragen die bij het boekje horen! 

 

Share

Geef een reactie