Jeugdfilm Storm – letters van vuur

De jeugdfilm Storm staat klaar om vertoond te worden op het witte doek. Het verhaal gaat over drukker Klaas Voeten, die door de Inquisitie wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Martin Luther en tot de brandstapel wordt veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de dood op de brandstapel.

Producent Harro van Staverden: ‘Het thema van de film is vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof. Dat je mag geloven wat je zelf denkt en dat je ook mag zeggen wat je gelooft. Dat is natuurlijk een ingewikkeld thema voor kinderen en daarom maken we er een spannende familiefilm van, die ook voor hen goed te volgen is.’

Regisseur Dennis Bots zegt: ‘We willen laten zien dat de gruwelijkheden die zich nu in het Midden-Oosten afspelen, vijfhonderd jaar geleden ook bij ons plaatsvonden. Het is dus een belangrijke geschiedenis, die jongeren moeten kennen.’

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Bekijk de trailer van de film Storm – letters van vuur.
  • Probeer te achterhalen wie Luther nou precies was, wat wilde hij veranderen en waarom werden andere mensen hier zo boos over?
  • Lees de uitspraken van de producent en de regisseur, snap je de vergelijkingen die zij trekken met situaties van nu? Aan welke actuele situaties moet jij denken?
Share

Geef een reactie