Imagine Dragons en de verloren zoon

De hitmachine Imagine Dragons lijkt voorlopig nog niet te zijn gestopt. De nieuwste single ‘Whatever It Takes’ bevat weer flink wat religieuze verwijzingen. Dat is trouwens niet zo verbazend als je bedenkt dat de zanger Dan Reynolds is opgegroeid in de kerk. Reynolds was lid van het kerkgenootschap van de Mormonen, hij ging zelfs twee jaar op missie om de boodschap van de kerk en het geloof te verspreiden. Maar het geloof van de zanger heeft een transformatie ondergaan.

De nieuwe single is een ode aan de eigen ambitie. Reynolds wil iets bereiken met zijn leven en hij zal niet stoppen voordat dit gerealiseerd is. Hij voelt zich springlevend door de uitdagingen die hij zichzelf stelt. De afgelopen jaren voelde Dan zich een martelaar, die werd vervolgt voor zijn idealen en te midden van weerstand en onbegrip zijn eigen weg moest vinden. De vrees dat hij niet voldoet aan de verwachtingen van deze omgeving maken dat hij zichzelf ziet als de ‘verloren zoon’ die besluit weg te gaan om een nieuw leven binnen te stappen. Vanaf nu gelooft de zanger vooral in zichzelf.

‘Always had a fear of being typical
Looking at my body feeling miserable
Always hanging on to the visual
I wanna be invisible
Looking at my years like a martyrdom
Everybody needs to be a part of ‘em
Never be enough, I’m the prodigal son
I was born to run, I was born for this.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

 • Bekijk de videoclip, let goed op de songtekst. Waar gaat het nummer over volgens jou? 
 • De zanger van Imagine Dragons heeft een christelijke opvoeding gehad. Hij groeide op in de kerk van de Mormonen, maar hij heeft de kerk in de afgelopen jaren gedag gezegd. 
 • Waarom vergelijkt de zanger zich met de ‘verloren zoon’ uit de Bijbel?
 • Waar is de zanger nu naar onderweg volgens jou? 

 

Share

2 Responses

 1. David P. Geens 28 oktober 2017 / 14:33

  Ik wil even meegeven dat Dan Reynolds nog steeds lid is van de kerk. Je kan hem weliswaar bij de progressieve vleugel rekenen gelet op zijn standpunten omtrent LGBTQ. Maar hij is zeker niet het enige lid dat er zo over denkt.

  • Corjan Matsinger 3 november 2017 / 11:06

   Dank voor deze feedback David!

Geef een reactie