Ik geloof in… mijzelf (1)

‘Ik, ik geloof gewoon in mijzelf’. Een jonge vlogger voerde deze zomervakantie een vlammend betoog voor de camera terwijl ze in het vliegtuig zit. De filmpjespagina Dumpert.nl plaatste de vlog op de site. Gedreven en doorleefd spreekt het meisje haar woorden:

screenshot‘Denk aan jezelf, knok voor jezelf. Dromen, het ligt allemaal voor de hand als je het zelf wilt. Als je het zelf wilt dan gaan de deuren voor je open. Deuren die niet opengaan die zijn niet bestemd voor jou.’ 

‘Liefde moet je zien als een bonus, liefde gaat jou niet gelukkig maken, dat moet je zelf doen. Liefde moet je zien als mooi meegenomen. Iedereen verdwijnt uiteindelijk, maar je hebt altijd jezelf.’ 

De reacties op het filmpje zijn veelal cynisch van aard, mensen reageren vol irritatie op de ‘tegeltjeswijsheden’ van dit meisje. Anderen herkennen iets van haar uitspraken en beamen ‘de wijsheid’ van haar levensfilosofie.

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Bekijk met elkaar de vlog.
  • Wie kan de meeste ‘statements’ over het leven uit deze drie minuten vlog halen? Maak zoveel mogelijk ‘tegeltjes’ die je aan de muur kunt hangen! 
  • Eens / oneens: ‘Geloof in jezelf, dan gaan deuren vanzelf open.’
  •  Geloof jij in je eigen kunnen? Op welk gebied? Wanneer is dat lastig?
  • In hoeverre is ‘geloven in jezelf’ een geloof? Leg uit.
Share

Geef een reactie