Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen!

SIRE geeft 17-jarigen het woord over toekomst. Sire bestaat 50 jaar en de (jubileum)campagne ‘Ik ben 17 en ik heb je wat te zeggen’ neemt de Nederlander mee in de hoopvolle kijk van 17-jarigen op de toekomst van ons land. Hoewel een meerderheid van de Nederlanders (64%) die toekomst wat somber inziet, zijn jongeren over het algemeen een stuk positiever gestemd. Hun kijk op de onderwerpen -economie, duurzaamheid en inclusiviteit- staan centraal in de campagne.

‘Op dit moment staan wij met zo’n 200.000 17-jarigen klaar om het Nederland van morgen te maken. Nog even en we mogen stemmen. Studeren. Misschien wel de wereld verbeteren. Sommige mensen maken zich zorgen over de toekomst. Tegen die mensen willen we zeggen: het komt goed.’ 

Deze generatie bepaalt hoe onze maatschappij er straks uit komt te zien. Een toekomst die er wat hun betreft rooskleurig uitziet. Dit is de generatie die de komende 50 jaar kleur geeft aan de maatschappij.’ (SIRE-directeur Lucy van der Helm)

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind jij van de boodschap? 
  • Wat zou jij voor tips aan Nederland willen meegeven?
  • Een volwassene reageert: ‘Laten we waken dat optimisme niet doorslaat naar naïviteit; in een te verwachtingsvol beeld van wat jongeren allemaal kunnen. Daar wordt de wereld niet beter van, maar helpen we jongeren ook niet mee vooruit.’ Wat vind je van deze stelling? 
Bron: Luisternaardetoekomst.nl | Youngworks.nl
Share

Geef een reactie