Horizon Zero Dawn

De game is het onderwerp van gesprek in de gamewereld. Horizon Dawn Zero is volgens de kenners een status apart en verdient misschien wel de titel ‘game van het jaar’. Leuk detail; de game is in Nederland ontwikkeld. Het landschap, de personages en de details in de game zijn van een ongekend hoog niveau. De verhaallijn is volgens de gameliefhebbers sterk. De hoogste tijd om uit te zoeken wat er zich achter de horizon van het startscherm afspeelt.

Het spel speelt zich af in 3000 na Chr. De aarde is veranderd, het zijn machines die de dienst uitmaken. Angstaanjagende beestachtige robots zijn heer en meester van moeder aarde. De speler kruipt in de huid van de jonge Aloy, een meisje wat in deze wereld opgroeit. Ze blinkt uit in jagen en het maken van gereedschap. Bij toeval ontdekt Aloy een gadget die toegang geeft tot geheime informatie over de machines. De jonge heldin gaat op reis naar de diepte van de aarde om te ontdekken wat er gebeurd is met de planeet. Met haar pijl en boog gaat ze op zoek naar een oplossing voor de problemen waardoor zij en haar volk zijn verdreven uit het heilige land wat ze zo lief is.

‘Horizon Zero Dawn is veruit de mooiste consolegame ooit gemaakt, en slaat je zowat elke minuut met verstomming.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • De game speelt zich af 3000 jaar na Christus. De wereld is teruggevallen tot een land waarin het recht van de sterkste zegeviert. Hoe denk jij dat de samenleving er over een kleine 1000 jaar uitziet? Zijn we dichterbij de realisatie van onze dromen gekomen, in de vorm van een paradijs op aarde? Of zijn we zoals de game laat zien, terechtgekomen in een (schitterende) woestenij vol geweld en gevaar?
  • Welke rol speelt de technologie in deze ontwikkelingen?
  • En, zal het geloof nog een rol spelen in deze samenleving? 
Share

Geef een reactie