Het zevende zintuig van de Saint Seiya

Saint Seya is een fighting game gebaseerd op de Saint Seiya manga serie uit de jaren 80. De game is nog springlevend en telkens komen er nieuwe versies op de markt. Het verhaal is losjes gebaseerd op personages uit de Griekse mythologie. Centraal in het verhaal staat godin Athena als beschermgodin van de aarde omringd door haar trouwe Saints of Knights. Deze 12 ridders worden elk beschermd door een sterrenteken en dragen een bijhorende bronzen harnas of cloth, die ook een weerspiegeling is van hun status. Ze hebben een bovennatuurlijke kracht door jarenlange training, maar ook door de geheime kennis van hun eigen kosmo-energie, beter bekend als het zevende zintuig.

‘Ram een aanvalsknop en een automatische serie slagen komen perfect toe. Krijg je teveel op je gezicht? Dan kan je alsnog je zevende zintuig modus activeren om meer kracht te krijgen of een overweldigende big bang attack te lanceren voor stevige schade en een leuke animatie.’ (gamer review)

images (3)Alle Saints van Athena leven op één centrale plaats, het heiligdom (Sanctuary) van Athena. We ontmoeten in de game verschillende ordes van ridders: Bronzen, Zilveren en Gouden Ridders. De 12 Gouden Ridders vertegenwoordigen de dierenriem. Andere goden hebben andere ridders rondom hen, zo heeft Odin de 7 krijgers van Asgard, en heeft Poseidon 7 Generalen die zijn leger leiden. Hades zijn ridders de 108 geesten van de onderwereld, geleid door de 4 rechters van de onderwereld. Daarnaast wordt Hades nog bijgestaan door Pandora en twee mindere goden Hypnos en Thanatos. Er zijn dus heel wat strijdkrachten die het tegen elkaar kunnen opnemen. Athena wordt in het begin van het game geraakt door een gouden pijl die enkel verwijderd kan worden door de Grote Paus van het tempel-complex. Daarvoor moeten de Bronzen Ridders zich wel een weg banen door de 12 tempels en de confrontatie aangaan met de 12 eigenaars, de Gouden Ridders.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Heb jij een zevende zintuig? Hoe zou jij dit omschrijven?
  • In de game trainen ze het zevende zintuig. Kan dat? Hoe?
Share

Geef een reactie