Het geloof van… Justin Timberlake

5c4cc131040abd8f408b3e71bbb22aa7Justin Timberlake draait al heel wat jaren mee in de popmuziek. Justin  brak door met de boyband N’Sync, maar vervolgde na een aantal jaren zijn carrière als solo-artiest. Hij staat momenteel al weer heel wat weken in de hitlijst met zijn single ‘Can’t stop the feeling’. Justin is zoals veel artiesten opgegroeid in de biblebelt van Memphis. Hij zong in het kerkkoor, dat geleid werd door zijn vader, zijn opa was voorganger in de Baptistenkerk.
Justin: ‘I sang in church growing up. Memphis is the blues capital of the world, we like to say.’
De artiest draagt het geloof trouwens letterlijk met zich mee. Justin heeft een groot kruis laten tatoeëren op zijn linkerarm. Op zijn bovenrug heeft de zanger een  grote tatoeage laten zetten van een engel. Bij de grote vleugels staan de initialen van zijn moeder en het woord ‘guardian angel’. De tattoo heeft Justin opgedragen aan zijn tweelingzusje, het meisje overleed bij de geboorte. Toch lijkt het erop dat Timberlake de georganiseerde religie achter zich heeft gelaten. In de Larry King Show gaf Justin als antwoord op de vraag of hij religieus was:
‘I think the term for me would be more spiritual than religious.’

 Maar het geloof blijft toch zijn invloed uitoefenen, Justin vertelt in de derde persoon: ‘When Justin comes home he would not even sit down and have a sandwich that he doesn’t say a blessing for.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Welke andere artiesten ken jij die zijn begonnen met zingen in de kerk?
  • Zijn er ook liedjes van Timberlake waarin het geloof te horen is. Welke?
  • Wat is in jouw ogen het verschil tussen religieus en spiritueel?
  • Hoe zou jij jezelf omschrijven: religieus, spiritueel, anders?
Share

Geef een reactie