Imany – Don’t be so shy

Ze heeft een flinke hit te pakken in ons land. Zangeres Imany maakt muziek die een mengeling is van folk, blues en soul. De producers Filatov & Karas maakten een remix van het nummer ‘Don’t be so shy’. Het resultaat? Imany heeft een wereldhit te pakken en is sinds eind augustus dagelijks te horen op de radiostations. Het nummer gaat over de liefde, zoals zoveel liedjes in de hitlijsten. Het decor van de videoclip is eenvoudig: twee mensen, verleiding en een schemerige slaapkamer. Maar er gebeurt meer in het liedje: Imany (haar naam is Swahili voor ‘geloof’)  speelt met religieuze termen in haar hitliedje ‘Don’t be so shy’. Een paar regels uit de song maken dit wel duidelijk:

‘Take off my clothes
Oh, bless me father
Don’t ask me why
You’re right, you’re right

In my heart dress
Raise so much faster
I drawn myself
In holy water

And both my eyes
Just got so much brighter
And I saw God
Oh yeah, so much closer.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

 • Imany wil een zegen krijgen? Wie bedoelt ze en waarom zou ze deze ‘zegen’ nodig hebben?
 • Imany gebruikt religieuze taal om haar seksuele ervaringen te beschrijven. Probeer er meer in de songtekst te vinden. Wat wil ze ermee zeggen?
 • Zijn er nog meer liedjes die jij kent die seksuele ervaringen in religieuze woorden proberen te vangen? Waarom zouden liedjesschrijvers deze parallellen trekken?

 

Share

2 Responses

 1. Gea Toornvliet 20 november 2016 / 16:49

  Ik ben op zoek naar een antwoord hier op. Misschien kunt u de vraag beantwoorden waarom deze religieuze zinnen in dit liedje staan?

  • Corjan Matsinger 21 november 2016 / 16:12

   De zangeres legt blijkbaar een verbinding tussen seksualiteit en spiritualiteit. Wat denk jij? Liggen er dwarsverbindingen tussen deze thema’s?

Geef een reactie