Het geloof van… Drake

Rapper Drake timmert al een flink aantal jaren aan de weg met zijn muziek. Solo albums, duetten met grootheden zoals Rihanna en eind september komt er ook een korte film. Met ‘Please Forgive Me’, lijkt de muzikant zijn laatste album een duw in de rug te willen geven qua verkoop en bekendheid.

tumblr_obybmn6Zod1udig4po1_500Drake is een gelovige artiest. De Canadese rapper groeide op in een multireligieus gezin, zijn moeder is Joods en zijn vader groeide op in het Baptistische zuiden van de USA. In het Jodendom loopt de religieuze erfenis via de moeder, Drake heeft in lijn hiermee aangegeven zichzelf als gelovige Jood te zien. Hij viert de hoogtij dagen van het Jodendom samen met zijn moeder.

Drake: ‘One thing I make sure I do is I always talk to the big guy upstairs. I always let him know what my purpose is on that stage. It’s not to further my reputation….I want to make these people happy.’

Drake vierde een paar jaar terug zelfs opnieuw zijn Bar Mitzwa. Hij maakte een omstreden videoclip waarin een Bar Mitzwa veranderde in een ordinair feest. Verschillende geloofsgenoten zijn dan ook kritisch. De orthodox-joodse rapper Matisyahu is al langer kritisch. Drake is ‘joods, maar hij representeert het jodendom niet’, waarschuwde hij. ‘Hij is toevallig joods – net als Bob Dylan.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind je van de uitspraak van orthodox-joodse rapper Matisyahu over Drake?  
  • De nieuwe short-movie van Drake heeft de titel ‘Please forgive me’. Volgens sommige gelovigen heeft Drake dat ook wel nodig na het maken van de videoclip HYFR. 
  • Wanneer heb je volgens jou vergeving nodig?
  • Kun je dat voor de ander bepalen?  
Share

Geef een reactie