Het christendom van Far Cry 5

Onlangs werd de game Far Cry 5 gelanceerd. De spellen reeks van Ubisoft staat bekend om zijn intrigerende verhaallijnen en de manier waarop hij de speler voor morele keuzes stelt. In Far Cry 2 moest men kiezen tussen het helpen van bevriende huurlingen of het beschermen van een priester die vluchtelingen het land wilde uitsmokkelen. Far Cry 3 besteedde veel aandacht aan natuurgodsdiensten en in Far Cry 4 lag de nadruk op het hindoeïsme en boeddhisme. Met Far Cry 5 ligt de nadruk heel duidelijk op het christendom. De cover van de game, is dan ook een parodie op het bekende ‘laatste avondmaal’ schilderij van Leonardo Da Vinci.

Het verhaal van Far Cry 5 speelt zich af in Hope County, Montana (VSA). In een afgelegen gebied zwaait een sekte onder leiding van de familie Seed de plak. De leider van de sekte, Joseph Seed, laat zich The Father noemen. Door handig gebruik te maken van de economische en psychologische onrust in de streek, kan hij zijn haatdragende boodschap verspreiden. Zoals veel sektes verkondigt ook leider Seed met zijn Eden’s Gate-beweging dat het einde der tijden nabij is. Wie gered wil worden, heeft zich naar zijn woord te schikken. Wie dat niet doet wordt geïntimideerd of gedood. Kortom, langzaam bekeert haast het hele dorp zich onder dwang tot zijn geperverteerde versie van het christendom.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk de trailer van de game. Daar in hoor je The Father en maak je meteen kennis met zijn manipulatie en geweld. Wat zou de aantrekkingskracht van de sekte zijn? Wat voor mensen worden hier toe aangetrokken denk jij?
  • In de game moet je als verzetsstrijder de leider van de sekte uitschakelen en het dorp bevrijden. Hoe bevrijd je een sekte uit de greep van haar corrupte leiders?
Bron: Kerknet.be
Share

Geef een reactie