Het boek der Monsters

9200000050381622Een verhaaltje voor het slapen gaan zal niet meer hetzelfde zijn… Want ieder boek kan straks veranderen in het Boek der Monsters. En waar het Boek der Monsters goed in is? Precies: het creëren van monsters!

Het boek der Monsters speelt een cruciale rol in de avonturenserie van LEGO: Nexo Knights. Kinderen kunnen het boek nu ook als boek kopen in de webshop of speelgoedwinkel.

Het Boek der Monsters is niet slecht. Hij is vreselijk! Hij is manipulatief, heeft graag de macht en is erg goed in gemeen zijn tegen anderen. Hij is geweldig intelligent en zijn pagina’s staan vol met vreselijke monsters en gemene plannen om Knighton te veroveren. Aangezien hij een boek is, heeft hij iemand nodig om zijn snode plannen uit te voeren. Iemand die hij kan lokken door hem macht te beloven, manipuleren met boosaardige ideeën en beledigen als er iets mislukt.

‘Dit boek zit vol magie, notities en gedachten. Dus ga lekker zitten, sla de bladzijdes om en zie het zelf! Als je dit boek uit hebt, weet je bijna alles wat je moet weten over monsters en magie om zelf een gemeen genie te worden. Maar niet vergeten, het Boek der Monsters krijgt hiervoor natuurlijk wel alle eer!’

Beschrijving: Een vreselijk slecht boek
Wapen: Jestro
Vaardigheden: Slecht, boosaardig en wreed zijn
‘Vind ik leuk’-stemmen: Gruwelijke daden, monsters creëren, onschuldige mensen terroriseren, boeken met toverspreuken oppeuzelen.
‘Vind ik niet leuk’-stemmen: Verslagen worden door de ridders. Alweer.

Vragen om met kinderen te bespreken:

  • Wat is het boek der monsters precies in Lego Nexo Knights?
  • Wat zijn de plannen van het boek?
  • Wie kan het boek der Monsters verslaan of helpen weer goed te worden?
  • Kunnen voorwerpen zoals een boek slecht zijn?

Bronnen: Lego, bol

Share

Geef een reactie