Grote Vragen Website

Er is een nieuwe online community van start gegaan voor twintigers; degrotevragen.nl Het is een online omgeving waar jonge mensen kunnen nadenken over grote vragen en zelf hun grote vragen kunnen stellen. Er is een belangrijke rol weggelegd voor experts uit verschillende (wetenschappelijke) vakgebieden. Twintigers hebben grote vragen die raken aan God en wetenschap. ForumC deed hier onderzoek naar en ontdekte dat zowel christelijke als niet-christelijke jongeren deze grote vragen hebben.

Christelijke jongeren durven hun vragen vaak niet in de kerk te stellen of krijgen oppervlakkige antwoorden. Daarom ontwikkelde ForumC de website www.degrotevragen.nl.

Denk aan vragen als: Wat geeft mijn leven zin? Waar word ik écht gelukkig van? Wanneer ben ik een goed mens? Wie ben ik als mens? Wat gebeurt er met mij als ik dood ben? De vragen komen vaak op door actualiteit, maar hangen ook samen met hun levensfase. Tussen de vragen en zoektocht naar antwoorden van christelijke en niet-christelijke jongeren zit weinig verschil. Alleen zijn christelijke jongeren meer bezig met vragen over het lijden en eindigheid van het bestaan. En ervaren christelijke jongeren weinig ruimte in kerken voor het stellen van hun vragen of krijgen daar vaak oppervlakkige antwoorden.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Maak met elkaar een levensvragen top 3. Welke vragen zou jij graag beantwoord willen hebben?
  • Veel christelijke jongeren ervaren weinig ruimte in kerken voor het stellen van hun vragen? Herkenbaar? 
  • Op welke manieren probeer jij antwoorden te vinden op de grote vragen? 
  • Kan deze online omgeving je hierin helpen denk je?
Bron: Degrotevragen.nl
Share

Geef een reactie