God vergeef me – gelovige rappers

Het album ‘Slaaptekort‘ van rapper Boef domineert deze weken de hitlijsten. Op het album staat o.a. het nummer ‘Salam‘, Boef zingt het met de Vlaamse woordkunstenaar Soufiane Eddyani. Veel rappers zijn gelovige jongens. Denk aan Typhoon, Ali B, Fresku of Boef. De Belgische Soufiane past in de rij: Hij scoorde recent een flinke hit met ‘God vergeef me’. De song eindigt met een uitspraak van de profeet Mohammed: ‘Je zult sterven op de manier waarop je hebt geleefd.’ Als de rapper gevraagd wordt naar zijn geloof dan vertelt hij:

‘Broer ik kan het echt bijna niet uitleggen. Het gaat om een bepaald gevoel dat ik op een bepaald moment had. Bijvoorbeeld ‘God, Vergeef Me’ schreef ik in een periode dat ik me heel slecht voelde. Ik zat in de problemen thuis, ruzies over school en uitgaan, dat kan snel ontploffen. Ik dacht in die tijden erg vaak aan God. Met mijn muziek wil ik inderdaad aan God tonen dat ik me schuldig voel.’ 

‘Ik ga er niet over liegen: de muziekwereld is gevaarlijk, snap je. Drank, clubs, drugs, allemaal dingen die je willen verleiden. Ik moet mezelf onder controle houden, en blijven focussen op m’n geloof en de muziek die ik maak. Zo wil ik stabiliteit vinden in wat ik doe. En ja, als moslim leven geeft me daarbij houvast.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Luister met elkaar naar de song ‘God vergeef me.’
  • Op YouTube staat er onder de song: ‘De clip ‘ God vergeef me’ is gebaseerd op waar gebeurde feiten. Ook is het zo dat ieder onder ons zich wel ergens in het verhaal kan plaatsen aangezien we allemaal ooit te maken hebben gehad met de wereldse verleidingen om ons heen.’  Ben je het daarmee eens? Welke verleidingen probeer jij te weerstaan?
  • De song eindigt met de uitspraak van de profeet Mohammed: ‘Je zult sterven op de manier waarop je hebt geleefd.’ Ben je het eens met deze stelling?
  • Heb jij vergeving nodig denk je? Waarvoor?
  • Wie kan je vergeving geven?
Bron: Noisy
Share

Geef een reactie