FF Serieus, BZT show stopt ermee

Na elf jaar komt er een einde aan het populaire kinderprogramma BZT Show. Volgens de omroep KRO-NCRV is het ‘tijd voor iets nieuws’ en wordt er een nieuw jeugdprogramma ontwikkeld. Het programma is sinds de start in september 2006 gepresenteerd door Pepijn Gunneweg en Jetske van den Elsen. In de show worden wensen van kinderen vervuld en komen dikwijls bekende Nederlanders langs. In 2015 werd de BZT (bloed, zweet en tranen) Show zelfs bekroond met een TV-Beeld voor beste jeugdprogramma.
‘De BZTshow is het gezellige familieprogramma waarin wensen van kinderen worden vervuld. Letterlijk álles kan! Je kunt het zo gek niet verzinnen; in een cabrio door de wasstraat, als een frikandel van de glijbaan of zingen met Gers Pardoel.’
Belangrijk onderdeel in het programma is ‘FF serieus’. In dit onderdeel mag een kind de microfoon pakken om te laten zien hoeveel hij van iemand houdt. Je kunt iemand bedanken of de ander een hart onder de riem steken.
Vragen voor ouders, kinderwerkers en leerkrachten:
  • In de BZT-show kunnen de meeste gekke dingen afgewisseld worden door een hele kwetsbare en serieus momenten. Herken je dit vanuit de klas, de kinderclub of de keukentafel?
  • Wanneer heb jij je het laatst verwonderd over de veerkracht, het medeleven of de empathie van kinderen?
  • Organiseer een ff-serieus-moment, bedank een kind of zet hem/haar in het zonnetje.
Share

Geef een reactie