Festival Down The Rabbit Hole 2016

Dit weekend draait het festival Down The Rabbit Hole. Programmamaker Ide Kofferman vertelt over zijn inspiratie voor het festival:

‘Het terrein van het festival is ingedeeld naar voorbeeld van drieluik ‘De tuin der lusten’ van Jeroen Bosch, dat links de hemel en rechts de hel voorstelt, met daartussenin de grote chaotische wereld. Dat schilderij heeft alle aspecten van een festival. Enerzijds het idyllische, maar ook het onbezonnen, het maffe, het vrije en het absurdistische. Op Down The Rabbit Hole kunnen bezoekers torens bouwen en beschilderen of een vlot in elkaar knutselen. Het kind in de mens is groot. Waarom zou je anders gaan dansen? Waarom zou je anders ergens in opgaan? We willen op z’n tijd kunnen spelen. Misschien vragen ons werk en onze verantwoordelijkheden daar ook om, dat we dat kind soms even ruimte geven. Zodat je er weer even tegen kan. Ten slotte is er natuurlijk ook het helse aspect. Rock ‘n’ roll heeft beslist een heel donkere kant. Een popfestival organiseren zonder die te laten zien, kan niet. Niet alles is blij en vrolijk. Er moet ook een beetje spanning en gevaar zijn.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Maak op een vel papier een plattegrond zoals ‘De tuin der lusten’ met de driedeling:de hemel, de chaotische wereld en de hel.
  • Creëer een mindmap, welke woorden of beelden plaats jij bij de hemel, de hel en de chaotische wereld.
  • Licht je gemaakte ‘tuin’ aan elkaar toe.
Bron: Nieuwwij

Share

Geef een reactie