Evermoor Chronicles

De serie Evermoor Chronicles draait alweer een paar weken op Disney channel. In Evermoor gaat het over Tara Crossley, die verhuist met haar beroemde moeder en een gloednieuwe stieffamilie naar het Engelse dorp Evermoor. Hier blijkt het niet zo saai als ze van tevoren dacht. Tara ontdekt een wandkleed dat de toekomst kan voorspellen en het lijkt erop dat iemand zijn best doet om de Crossley’s uit het huis te jagen.

Disney Channel sprak met Tara de hoofdrolspeelster: ‘Mijn personage heet Tara Crossley. Het is aan Tara om een enorm mysterie op te lossen en haar familie tegen het gevaar te beschermen! Ze beleeft een fantastisch avontuur met haar stiefbroer, Seb. Het is echt een ontzettend leuk verhaal. Tara vindt het geweldig om mysteriën op te lossen. Ze is een beetje nerderig maar ze is ook behoorlijk levendig en zelfverzekerd voor een 15-jarige. Ze heeft een goed stel hersens, en dat bewonder ik in haar. Geen enkel raadsel of mysterie is veilig voor haar.’ 

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Wat is er zo aantrekkelijk aan het oplossen van mysteries?
  • Kleven er ook risico’s aan dit soort avonturen?
  • Kies met elkaar een leuk mysterie wat je gaat proberen op te lossen. Denk aan: de legende van het monster van Loch Ness of de schepen die vergaan in de beruchte Bermuda driehoek. Deel met elkaar iets van je ontdekkingen. Is het mysterie opgelost of alleen maar groter geworden na je onderzoek?

 

Share

Geef een reactie