Efteling bouwt het paleis der fantasie

De nieuwste attractie van De Efteling wordt magisch en krijgt drie verschillende routes vol verborgen kamers en avonturen. Het is met 35 miljoen euro aan kosten de duurste attractie van het hele park. Efteling-fans zijn al lange tijd heel nieuwsgierig naar de nieuwe attractie die midden in het park gebouwd wordt. Tot nu toe wilde het pretpark er niet veel over zeggen, maar er is een begin. Op de website van de Efteling staat een informatiepagina over Symbolica, het Paleis der Fantasie.  Zo ontdekken gasten de magische, verborgen kamers van Symbolica.’ De darkride’ zal bestaan uit verschillende ruimtes en ‘magische gangen.

Symbolica_(beeld_Efteling) (1)Bezoekers zitten in ‘fantasievaarders’ met zes zitplaatsen. Symbolica is een overdekte attractie en net als Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival een zogenoemde darkride. De attractie gaat in de zomer van 2017 open.

De attractie draait om Pardoes, de mascotte van de Efteling. Pardoes is een Tovernar uit Symbolica, een planeet aan de andere kant van de ‘Evenmaar’. Ergens op de grens tussen fantasie en werkelijkheid ligt Symbolica, het Rijk der Fantasie. De inwoners geloven er in sprookjes en niets is er onmogelijk, mits je je fantasie gebruikt.

Zal de attractie een vervolgverhaal zijn op de ooit gestarte TV-serie? In deze serie ging Pardoes de strijd aan met de gemene Pantagor en zijn hulpje Rattar die de fantasie de wereld uit wilde hebben.

Vragen om met kinderen te bespreken:

  • Wat vind jij leuk aan de Efteling?
  • Wie is Pardoes?
  • Waar kun je het rijk Symbolica vinden? 
  • Doe met elkaar een fantasie-experiment: neem een stuk papier en ontwerp de ‘darkride’ die hoort in het rijk ‘Symbolica’.
Bron: Efteling
Share

Geef een reactie