Een jaar verder kijken

Tal van meidenbladen op een rij en overal grote koppen met jaarhoroscopen. Een nieuw jaar kan van alles brengen. Lang hoeft een jongere niet in het ongewisse te blijven. Behalve jaarhoroscopoen in wekelijkse bladen, biedt de Metro maandhoroscopen en daghoroscopen. Er wordt heel wat gezegd over de toekomst. Bijvoorbeeld:

Vissen (20 februari t/m 20 maart)
Dat ene grote doel dat je al jaren hebt, maar waar je nooit echt voor durfde te gaan? In 2016 maak je een begin om dat te bereiken. Dat zorgt er wel voor dat de relatie met je BFF even wat moeizamer verloopt, maar uiteindelijk komt dat he-le-maal goed en sluit jij 2016 happy af.

Goed voornemen: live your dream.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)
School, vrienden, een nieuwe hobby en wie weet een nieuwe lover… 2016 wordt een heel druk jaar voor jou, maar bijna alles wat je gaat doen is superleuk! Daardoor houd je al die drukte makkelijk vol en kijk je uiteindelijk terug op een supertijd!

Goed voornemen: neem af en toe een momentje voor jezelf.

f01  1-ELLE_276x366

Om te bespreken met jongeren:

  • Geef alle jongeren een wit vel papier. Vraag ze een cirkel te tekenen. De cirkel staat voor 2016. Vraag ze in te kleuren hoeveel van jaar 2016 ze graag vooraf zouden willen weten?
  • Wat weet je nu niet, maar zou je graag willen weten? Maak het concreet. Denk aan diploma halen enz.
  • Over welke aspecten van het leven zou je niets willen weten? Waarom niet?
  • Denk aan 2015. Wat had je een jaar geleden echt graag geweten, maar wist je toen niet? Wat zou dat hebben gedaan. Bedenk voor- en nadelen.
  • Concludeer voor jezelf wat levert meer op wel / geen kennis van de toekomst.

 

Share

Geef een reactie