Dylan Haegens | Durf te vragen

YouTuber Dylan Haegens is enorm populair. Hij heeft meer dan 1,2 miljoen abonnees. Maar nu wil Dylan iets anders dan alleen vrolijke video’s maken: hij wil kinderen met psychische problemen helpen. Dylan heeft hiervoor met anderen een stichting opgericht. Durf Te Vragen, heet het. Door de Stichting hoopt Dylan dat kijkers bedenken dat het niet erg is om over problemen te praten. In nieuwe video’s vertelt hij over angsten en stoornissen die hij zelf heeft gehad.

“Je moet je niet schamen voor problemen. Praat erover!”

Ongeveer 1 op de 20 kinderen heeft ernstige psychische problemen. Dat kunnen angsten zijn. Kinderen durven door die angst bijvoorbeeld niet meer op drukke plekken te komen. Maar het kunnen ook eetproblemen zijn zoals bijvoorbeeld anorexia. Ook depressies komen voor bij kinderen. Het betekent dat kinderen zich langere tijd somber en droevig voelen.

Vragen voor ouders, docenten en jeugdwerkers:

  • Zijn kinderen in jouw omgeving open over dat waar ze mee worstelen?
  • Deskundigen vinden het goed dat Dylan en zijn vriendin Marit meer aandacht vragen voor de problemen van kinderen. Maar ze vinden het wél belangrijk dat kinderen ook hulp zoeken bij een arts. Begrijpelijke reactie?
Bron: stichtingdtv.nl
Share

Geef een reactie