Douwe Bob: mijn moeder is de kerk

Zondag is het moederdag. Douwe Bob vertelde in verschillende interviews over zijn moeder. De muzikant (24) die Nederland dinsdag 10 mei vertegenwoordigt op het Songfestival is duidelijk dankbaar en trots op zijn moeder. Een  paar opvallende uitspraken van hem over haar op een rij:

‘Mijn moeder is de kerk. Ik had als kind paniekaanvallen. Dan werd ik ’s nachts wakker, gillend, zij hield me tegen haar borst en dan was het alsof de angst letterlijk uit me werd gezogen. Dat was zoiets dierlijks. Ik hoop dat ik dat ooit voor mijn kind kan doen, ik hoop dat ik ooit kan liefhebben zoals zij dat kan. Mijn moeder staat op een enorm voetstuk.’ (Volkskrant Magazine)

Mijn moeder is een engel. Wat die vrouw doet, niet normaal. Ze is niet alleen lief voor mij, maar ook voor anderen. Ze gaat nu gewoon twee dagen per week naar het bejaardentehuis van pa. Terwijl die twee al bijna twintig jaar uit elkaar zijn, hè? Zo is ze, een heilige.’ (Algemeen Dagblad)

Dat ik bij mijn moeder muziek mócht maken in plaats van móést maken, heeft mij als kind erg gestimuleerd. Tot op de dag van vandaag ben ik haar daar heel dankbaar voor. Dat maakt het succes voor mij ook des te mooier. Het blinde vertrouwen dat ze altijd in mij heeft gehad, kan ik nu waarmaken.’ (Wendy)

Douwe2

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Douwe Bob noemt zijn moeder, de kerk. Wat vindt hij bij zijn moeder wat lijkt op de kerk? 
  • Met welk beeld zou jij de relatie met je moeder vergelijken?
  • Wat maakt jouw moeder speciaal? 
Foto: Moon Jansen
Share

Geef een reactie