Disney Descendants 2 – Long live Evil!

Je hebt goede helden en doortrapte slechteriken in Disneyland. En je hebt hun kinderen. En die kinderen die spelen de hoofdrol in de Disney Descendants movies, zowel in deel 1 als in het nieuwe deel deel 2 ‘Long live evil’. De goede prins Ben is de zoon van Koning Beest en Koningin Belle. Prins Ben maakt zich op voor de troonsbestijging in het magische rijk Auradon.

Een van de eerste veranderingen die Ben door wil voeren is dat hij de kinderen van de schurken van Dwaaleiland een tweede kans wil geven. Dat hun ouders schurken zijn wil immers niet zeggen dat zij dat ook zijn. Zo krijgen Mal, Evie, Carlos en Jay de kans om buiten dit gevangeniseiland te laten zien waar zij voor kiezen: goed of kwaad. Uiteraard spelen de ouderlijke schurken ook een rol. Zij proberen bij hun kinderen af te dwingen dat ze de toverstok van de goede fee stelen. Dwaaleiland kan daarmee namelijk ‘geopend’ worden waardoor ook de schurken weer uit de gevangenis kunnen komen.

Mal wordt echter langzaam verliefd op prins Ben en dat veranderd alles! Samen met Evie, Carlos en Jay doorstaat ze de blikken van alle andere inwoners van Auradon. De andere inwoners zijn namelijk niet blij met de aanpak van Prins Ben, zij vertrouwen de kinderen niet.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat betekent de appel?
  • Reageer op de volgende stelling: eens een boef altijd een boef?
  • Verdient elk mens een tweede kans? 
Share

Geef een reactie