De roze kerk van Mysteryland

De roze kerk heeft al diverse festivals aangedaan. Je ziet ‘m voorbij komen in de trailer van Mysteryland 2016, maar  de ‘opblaaskerk’ was ook al te vinden op het Solar weekend festival en ‘Have a nice weekend festival’. De verhuurder van de eigentijdse kerk prijst zijn gebouw enthousiast aan:

11252114_760823500704736_5144732241724734618_n‘Mooi roze is niet lelijk”,  Een roze opblaasbare kerk van maar liefst 12 meter hoog, die zit- en/of staanplaats biedt aan groepen tot 150 personen. Uniek in Europa, de enige in haar soort. Een feestje geven of een festival organiseren hoeft tegenwoordig allang niet meer op een standaard locatie. Met haar 12 meter torent ze hoog boven de rest uit. Bottenberg: “Stel je voor, je staat op een festival en je ziet de roze kerktoren. Het maakt nieuwsgierig. Als je naar de roze opblaasbare kerk toe loopt dan weet je het meteen: ‘haar’ vergeet je niet snel. Van de grootse entree tot de PVC glas-in-lood ramen. Ben je eenmaal binnen, dan waan je je in een roze wereld. (opblaasbarekerk.nl)’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Op diverse festivals zijn eigentijdse varianten te vinden van kerken of kathedralen, denk aan eerdere blogs over de Zwarte Cross, wat is de aantrekkingskracht van dit soort ruimtes denk je?
  • Er is ook een ‘gewone’ grijze opblaaskerk, welke zou jouw voorkeur hebben als festivalorganisator?
  • Welk programma onderdelen zou jij plannen in een roze kerk? Wees creatief en bedenk meerdere opties! 
Bron & Foto’s
Share

Geef een reactie