De Koran voor Kids

Op 9 juli a.s. verschijnt Koran – uitleg voor kinderen, het nieuwste boek van Abdulwahid van Bommel. In dit boek worden kinderen en ouders aan de hand van een pedagogische benadering van de Koran op een geheel eigen wijze met elkaar in contact gebracht. De makers willen kinderen zelf laten nadenken en ontdekken met deze junior- Koran.

Veel moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden. Toch blijkt het volgens de auteur waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De Koran, uitleg voor kinderen is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. ‘Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.’

Vragen voor ouders, docenten en kinderwerkers:

  • Bekijk hier een preview van de Koran – uitleg voor kinderen! Is de junior-Koran een meerwaarde voor jou?
  • Welke heilige boeken probeer jij onder de aandacht van kinderen te brengen?
  • Welke insteek kies jij bij het voorlezen en bespreken van deze boeken?
Bron: NieuwWij.nl
Share

Geef een reactie