De kerk van het vliegende spaghettimonster

Nederland is een kerk rijker. De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is officieel ingeschreven als Kerkgenootschap. De gebedsruimte van de Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster staat is in Nijmegen in de Santa Maria-kapel. Hun aanhangers noemen zichzelf: de pastafarians. Helemaal nieuw is de kerk niet, in de VS bestaat die al sinds 2005. Oprichter Bobby Henderson stoorde zich zo aan het onderwijs dat werd gegeven over het geloof, dat hij in 2006 zelfs een Spaghetti-evangelie publiceerde.

In The Gospel of the Flying Spaghetti Monster staat onder meer beschreven hoe de mens is ontstaan: een onzichtbaar spaghettimonster creëerde hem in een dronken bui. “Een sliert dna, de bouwsteen van leven, lijkt enorm op de pastasoort fusilli”, schrijft Henderson. Dirk Jan Dijkstra is de aartsbisschop van de Nederlandse tak van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Hij legt uit: ‘Iedereen kan zich bij onze kerk aansluiten. Het is een religie die kritisch is naar andere religies in het algemeen. In plaats van de Tien Geboden, hebben wij de Acht Liever-nietjes.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Zoek meer informatie over het alternatieve kerkgenootschap. Bijvoorbeeld over de ‘acht-liever-nietjes‘, enz. Presenteer de geloofsovertuigingen aan elkaar.
  • Wat is de bedoeling van de initiatiefnemers van de kerk van het vliegende spaghettimonster?
  • Wat vind jij ervan?

 

Share

Geef een reactie