De Illuminati in games

De complot theorieën over de Illuminati blijven de gemoederen flink bezighouden. Meestal gaan de verdachtmakingen over leden van het geheime genootschap over popsterren zoals Beyoncé, Rihanna en JAy Z.  YouTube kanaal ‘Raar maar waar’ ziet de Illuminati vaak opduiken in games. Ze maakten er daarom maar eens een vlog over. Verschillende spellen passeren de revue zoals Assassins Creed, Streetfighter, Deus Ex of Call of Duty. In de ene game ben je onderdeel van het complot, in andere games zoals Streetfighter of Deus Ex vecht je tegen de sekteleden. De aanwezigheid van de Illuminatie is soms overduidelijk. Op andere momenten blijkt hun presentie uit hele kleine symbolen, geheime inscripties of een klein detail in het decor van de game.

De meningen over het bestaan en het functioneren van het genootschap in real-life lopen sterk uiteen. Zijn de Illuminati symbolen voor de gameontwerpers een aantrekkelijk instrument om de verhaallijn te verdiepen, intensiveren of vorm te geven? Of is er meer aan de hand? Verontruste opvoeders waarschuwen: onze jongeren worden gehersenspoeld met een nieuwe manier van denken zodat de wereldorde van het genootschap op de juiste tijd de macht kan grijpen.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekende kost wat je hoort en ziet? 
  • Wat vind jij van het hele Illuminati gebeuren?
  •  Zijn de Illuminati ingrediënten een reden om deze spellen wel of niet te spelen?
  • Wat heeft jouw voorkeur in het spelen, lid zijn van de Illuminati zoals in Call of Duty, of tegen de Illuminati strijden zoals in Deus Ex of Streetfighter?
Share

Geef een reactie