Martijn, Marguérite, Elian en Thijs geloven in een betere wereld

alle_jv_s_lr

Vier jongeren strijden deze week voor de functie: jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties. Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers en zelfs de Verenigde Naties in New York.

De campagne is op 14 oktober van start gegaan. Elian Yahyebachelor student Internationale Betrekking en Organisaties, is één van de finalisten. Elian is zeer gemotiveerd, omdat zijn vader in de jaren 90 Somalië uit moest vluchten. Elian is daarom al vanaf jonge leeftijd geconfronteerd met de grote verschillen die er zijn in de wereld.

Elian (18): ‘Ik wil mij als jongerenvertegenwoordiger inzetten voor etnische culturele minderheden en hun positieve succesverhalen delen met Nederlands jongeren.’ 

Elian neemt het op tegen Thijs, Martijn en Marguérite, ook zij zijn gemotiveerd’. Verdiep je in de motivaties van alle vier de kandidaten en breng voor 24 oktober je stem uit via de website.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind je van de boodschap van het verkiezingsfilmpje van Elian? 
  • Zou je wel/niet op hem stemmen?
  • Welke topics zou jij voor het voetlicht willen brengen als jongerenvertegenwoordiger? 
  • Ga naar de website van de NJR en breng je stem uit. 

 

 

Share

Geef een reactie