De helden van de Olympus

screenshot-2015-01-16-at-22-42-37-543x330

De jeugdboeken van Rick Riordan zijn populair. Van de serie De Helden van Olympus zijn wereldwijd miljoenen exemplaren in omloop. De boeken die spelen met de Griekse en Romeinse mythologie gaan als warme broodjes over de toonbank. De fans beschrijven ze als spannend, informatief en goed doordacht. Blogger Joost vertelt enthousiast over het vierde deel:

olympus4‘De zeven helden uit de profetie hebben het zeer moeilijk in het vierde deel van Helden van Olympus. Percy en Annabeth komen in de onderwereld, waar ze moeten vechten voor hun leven. De twee willen uit de onderwereld ontsnappen waar tal van angstaanjagende monsters leven, waaronder oude vijanden die uit zijn op wraak. De andere vijf helden moeten naar de poorten van de onderwereld komen om Percy en Annabeth te bevrijden, maar ook dit gaat niet makkelijk. Zullen Percy en Annabeth terugkeren uit de onderwereld en kunnen onze halfgoden de poorten sluiten?

‘Dit boek bevat humor, tragedie, liefde, spanning, monsters, mythologie en nog veel meer. Dit boek is een genot om te lezen, waarna je niet meer kunt wachten om echt alle delen van deze serie te gaan lezen!’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • In welke tijd en plaats spelen de verhalen over de halfgoden zich af denk jij?
  • Wat is het Hades volgens jou?
  • Is het een plek uit een ver verleden of bestaat het Hades nog steeds? Zo ja, in welke verschijningsvorm of toestand?
Bron: youngadultbooks.nl
Share

Geef een reactie